Kagylós tészta
Hozzávalók: - 1 kg fekete kagyló, - 25dkg széles metélt, - 1 konzerv hámozott paradicsom, - 1dl fehérbor, - 1 fej hagyma, - 3 gerezd fokhagyma, - petrezselyem zöld, só,
Harcsa-gyros tzatziki salátával
Hozzávalók: - 80 dkg harcsa filé - 1 csomag gyros fűszerkeverék - 4 tortilla lap - 20 dkg trappista sajt - 2 szem krumpli - 1 kígyóuborka - 1
Ponty chips céklás halsalátával
Hozzávalók: - 60 dkg pontyfilé - 1 üveg ecetes hal (ruszli) - 15 dkg ecetes cékla - 2 dl majonéz - 2 dl tejföl - kukoricaliszt - só, bors, cukor
Marinált hal
Hozzávalók: - 4 szelet ponty - 10 dkg liszt - 10 dkg zsemlemorzsa - 3 db tojás - 6 evőkanál ecet (20%-os) - 6 evőkanál cukor - 1 evőkanál só
Grillezett pisztráng padlizsánnal
Hozzávalók: - 2 db pisztráng - 3 db padlizsán - 1 fej hagyma - 3 gerezd fokhagyma - 1 dl majonéz - olivaolaj, citrom, só, bors Elkészítés: Két darab padlizsánt
Grillezett mézes-chilis süllőfilé
Hozzávalók: - 2 db süllőfilé - 1 csomag zöld spárga - 1 fürt koktélparadicsom - 2 db piros kaliforniai paprika - 10 dkg akácméz - friss chilipaprika, olivaolaj, só, bors