Grillezett makréla pestos burgonyával
Hozzávalók: - 2 db makréla - 1 csokor bazsalikom - 5 dkg dió - 1 csokor petrezselyem - 1 dl olívaolaj - 2 gerezd fokhagyma - 1 db citrom
Miért fogyasszunk rendszeresen makrélát!?
A makrélát gyakran hasonlítják a tonhalhoz, mert számos hasonló jellemzőjük van. Mindkét halfajta omega-3 zsírsavban gazdag, tömör textúrájú, jellemzően olajban vagy halkonzervként tartósítják. A két hal azonos halfajtához tartozik
Mézes-fokhagymás vajban sült lazac
Hozzávalók: - 0,5 kg lazac filé - 5 dkg vaj - 5 evőkanál méz - 3 gerezd zúzott fokhagyma - 1 csokor friss petrezselyem - 1 felkarikázott citron -
Szent Péter halfilé citrusos mártással
Hozzávalók: - 6db Szent Péter halfilé - 1 narancs - 1 grapefruit - 1 citrom - 250g vaj - 1 csokor friss petrezselyem - só, bors Elkészítés: a halfiléket
Tejszínes halleves
Hozzávalók: - 1,5kg lazaccsont, nyesedék - 0,5kg afrikai harcsa nyesedék - 0,5l tejszín - 3 sárgarépa - 1 póréhagyma - 0,25kg barna csiperke gomba - 1 fej hagyma - 3
Gyömbéres aquadella aioli mártással
Hozzávalók: - 1kg aquadella - 2tk őrölt gyömbér - 20dkg kukoricaliszt - 1 citrom - 5 gerezd fokhagyma - 3 tojás - 2,5dl oliva olaj - só, bors Elkészítés: