Hozzávalók:
– 500g afrikai harcsafilé
– 500g halcsont
– 200g zöldborsó
– 0,5 l főzőtejszín
– 2 sárgarépa
– 1 fej hagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– szárzeller
– friss petrezselyem, só, bors

Elkészítés:
A halcsontból kb. 1 óra alatt alaplevet főzök. Az apróra vágott hagymát kevés olajon lepirítom, sózom, borsozom, majd hozzáadom a feldarabolt zöldségeket és további 3-4 percig pirítom. Felöntöm a leszűrt alaplével, majd 10-15 perc forralás után hozzáadom a felkockázott harcsafilét és a zöldborsót. Pár perc forralás után hozzáöntöm a tejszínt és összeforralom. Apróra vágott friss petrezselyemmel és citromlével ízesítem.

Megosztás