Hozzávalók:
– 2 db makréla
– 1 csokor bazsalikom
– 5 dkg dió
– 1 csokor petrezselyem
– 1 dl olívaolaj
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 db citrom
– 30 dkg burgonya
– 0.5 dl fehérbor
– 5 dkg parmezán sajt
– kakukkfű, rozmaring, só, bors

Elkészítés: három kisebb burgonyát sós vízben félig megfőzök, meghámozom, és felkarikázom. Olívaolajból, dióból, bazsalikomból, petrezselyemből, sóból, fokhagymából, citrom reszelt héjából pestot készítek. A burgonyakarikákat kisebb kerek formába (pl. 10-14 cm átmérőjű tortagyűrűbe) lerakom, meglocsolom olívaolajjal, pestot teszek a tetejére, frissen reszelt parmezánt szórok rá. Így rétegezem, míg el nem fogy a krumpli. A tetejére pesto és parmezán kerül. 180 fokos sütőben megsütöm. A halat sózóm, borsozom, olivaolajjal meglocsolom, kakukkfüvet, rozmaringot szórok rá és grillen mindkét oldalát megsütöm.

Megosztás