Hozzávalók 1 személyre:
70 g jégsaláta vagy fejes saláta
80 g (1 db) paradicsom
50 g kígyóuborka
40 g sárgarépa
80-100 g aprított tonhal konzerv (saját lében)
4-5 db mag nélküli olívabogyó
1/2 db citrom, 1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál olívaolaj
szárított tárkonylevél
Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmossuk és megtisztítjuk. A salátaleveleket csíkokra, a paradicsomot, az uborkát és az olívabogyót vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát pedig vékony csíkokra reszeljük. A halkonzerv levét lecsorgatjuk és a feldarabolt zöldségekkel együtt egy tálba tesszük. A balzsamecetet, az olívaolajjal és a tárkonylevéllel elkeverjük, az alapanyagokra csorgatjuk, végül az egészet lazán átforgatjuk. Tálalás előtt 1 órára lefedve, hűtőszekrénybe tesszük. Salátalevélre halmozva, negyedbe vágott citrom darabokkal tálaljuk.