Hozzávalók:
– 4 szelet ponty
– 10 dkg liszt
– 10 dkg zsemlemorzsa
– 3 db tojás
– 6 evőkanál ecet (20%-os)
– 6 evőkanál cukor
– 1 evőkanál só
– 1 fej lilahagyma
– 3 db babérlevél, mustármag, egész bors
Elkészítés:
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, bepanírozzuk majd kirántjuk. Kimérünk 1 liter vizet, beletesszük a sót, a cukrot, a babért, a borsot és a mustármagot, majd az egészet felforraljuk. Amikor kész, beletesszük az ecetet és a lilahagymát. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd egy jól zárható edénybe fektetett halszeletekre merjük, úgy hogy a lé teljesen ellepje a halakat. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Készíthetjük akár busából vagy amurból is.