Korhely halászlé

Hozzávalók:
• 0,5 kg pontyfilé
• 2 db vöröshagyma
• 1 db paradicsom
• 1 db paprika
• 2-3 teáskanál fűszerpaprika
• 1 kg halcsont
• 0,2 kg savanyú káposzta
• 1 doboz tejföl
• 1 evőkanál finomliszt
• 10 dkg füstölt szalonna
• 4 db babérlevél
• 1 teáskanál egész feketebors

Elkészítés: a halcsontot feltesszük főni kb. 3 l hideg vízben a babérral és a borssal. 1 órán keresztül forraljuk, majd leszűrjük.
A szalonnát felkockázzuk, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és ha már aranybarna, beletesszük a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát is. Többszöri pirítás után a tűzhelyről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát is. Felöntjük a halalaplével, és beletesszük az átmosott savanyúkáposztát. 20 perc főzés után a tejfölt liszttel simára keverjük és apránként merőkanállal kiegyenlítjük a levessel.
További 10 percig forraljuk és beletesszük a halfiléket, majd 5-7 perc alatt lassú tűzön készre főzzük. Melegen tálaljuk!

Megosztás