Kalocsai harcsagulyás
Hozzávalók:
• 0,5 kg afrikai harcsa filé
• 2 fej hagyma
• 1 db paradicsom
• 1 db paprika
• 15 dkg répa
• 15 dkg burgonya
• 2-3 teáskanál fűszerpaprika
• 0,5 kg halcsont
• 1 db tojás
• 15 dkg finomliszt
• őrölt kömény
• só
Elkészítés: A halcsontot hideg vízben feltesszük főni, és forrás után még 40 percig gyöngyözve főzzük, majd leszűrjük.
A hagymát olajon aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát. 3-4 perc pirítás után felöntjük egy kevés vízzel, ezt párszor még megismételjük. Amikor lehúztuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát is. Felöntjük kb. másfél liter halalaplével és hozzáadjuk a zöldségeket. Sóval és őrölt köménnyel ízesítjük.
A tojásból, lisztből és sóból csipetkét készítünk. Ha megpuhultak a zöldségek, beletehetjük a kockára vágott harcsát és a csipetkét is.
További 10 perc alatt készre főzzük.