Hozzávalók:
– 80 dkg harcsa filé
– 1 csomag gyros fűszerkeverék
– 4 tortilla lap
– 20 dkg trappista sajt
– 2 szem krumpli
– 1 kígyóuborka
– 1 doboz görög joghurt
– 1 fej lilahagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– friss kapor, só
Elkészítés:
Az uborkát lereszeljük, majd lesózzuk és kb. 10 perc állás után kinyomkodjuk a levét és összekeverjük a natúr joghurttal, a reszelt fokhagymával és a finomra vágott kaporral.
A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk és lesózzuk.
A harcsafilé vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel és vaslapon megsütjük. A tortilla lapot is a vaslapra tesszük, ráhalmozzuk a megsült harcsadarabokat, a reszelt sajtot, a vékonyra vágott lilhagymát, majd összemelegítjük. Burgonyachips-szel tálaljuk.