Halkocsonya

Hozzávalók:
• 4 db pontypatkó
• 2 db sárgarépa
• 50 dkg halcsont
• 1 db vöröshagyma
• 4 db babérlevél
• 1 teáskanál feketebors
• 6 db zellerszár
• 1 csomag kapor
• 8 db zselatinlap

Elkészírés: 3 liter vízben feltesszük főzni a halcsontot a zöldségekkel (a sárgarépa kivételével) és a fűszerekkel. Nagyjából 1 óra főzés után leszűrjük, és a levet 1 literes mennyiségre visszaforraljuk, majd sózzuk. Ekkor tesszük bele a répákat és a halpatkókat, amiket kb. 10 perc alatt puhára főzünk és ki is veszünk.
A zselatinlapokat 10 percre hidegvízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és hozzáadjuk az 1 liter forró levünkhöz és olvadásig kevergetjük. Amig hűl a folyadék, időnként, kb. 15 percenként megkeverjük.
A halat és a répát tányérba helyezzük és rámerjük a még langyos levünket, ezután hűtőbe helyezzük. Ha teljesen megdermedt, már fogyaszthatjuk is.

Megosztás