Hozzávalók 1 személyre:
150 g tőkehalfilé
125 g friss vagy mirelit brokkoli
1 csapott evőkanál teljes kiőrlésű liszt (zabliszt, durumliszt, tönkölybúzaliszt, graham liszt)
2 dkg vaj
1 dl 1,5%-os tej
25 g sovány sajt (Tolle trappista light)
½ db citrom

reszelt szerecsendió

A halszeleteket enyhén sózzuk és citromlevet csöpögtetünk rá. A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk és gőzben vagy vízben előfőzzük. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, azzal elkeverjük, majd a tejet hozzáöntjük és folyamatosan kevergetve felforraljuk. A sajt egyik felét hozzákeverjük és ízesítjük reszelt szerecsendióval, kevés sóval. A brokkolit egy vajjal kikent tűzálló edény aljára tesszük és ráfektetjük tőkehal szeleteket. Ráöntjük a sajtmártást és megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük, amíg a teteje aranyszínű nem lesz.