Grillezett pisztráng
Hozzávalók:
– 2 pisztráng
– 6 db kisebb burgonya
– 2 dl joghurt
– só, bors, citrom
– kapor, menta, bazsalikom
Elkészítés: a pisztráng bőrét sűrűn beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. A hasüregébe citromot, kaprot és bazsalikomot teszünk, majd hűtőbe helyezzük 1 órára.
Amíg a hal pihen, a burgonyát megsózzuk, alufóliába csomagoljuk, majd megsütjük a grill parazsán.
Közben a joghurtot kikeverjük a finomra vágott mentával, sóval és kevés borssal.
A halat 1 óra elteltével a grillen oldalanként 10-10 perc alatt ropogósra sütjük. Tálaláskor bevágjuk a burgonya tetejét és ráöntjük a mentás joghurtot. Igazán könnyű, nyári fogás!