Grillezett afrikai harcsa
Hozzávalók:
– 0,5 kg afrikai harcsa filé
– 0,2 kg bébikukorica
– 0,2 kg morzsolt csemegekukorica
– 10-15 db koktélparadicsom
– 1 csokor petrezselyem
– 1 db lilahagyma
– 3 evőkanál fehérborecet
– 3 evőkanál magos dijoni mustár
– olívaolaj
Elkészítés: A halfilét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
A bébikukoricákat megsózzuk, kevés olajjal bekenjük és a grillen megsütjük.
Közben elkészítjük a köretet. A kukoricát, a felkarikázott koktélparadicsomot, a finomra vágott petrezselymet és a lilahagymát összekeverjük az olívaolajjal, a borecettel és félretesszük.
Végül a halfiléket 6-8 perc alatt grillen megsütjük, majd a paradicsomos salátával és a grillezett bébikukoricával együtt, frissen tálaljuk.