Erdélyi korhely halászlé

Hozzávalók:
– 4 db pontypatkó
– 1 kg halcsont, fej, farok
– 20 dkg kolbász
– 20 dkg szalonna
– 20 dkg savanyú káposzta
– 1 doboz tejföl
– 1 vöröshagyma,
– 2 gerezdfokhagyma,
– babérlevél, só, bors, liszt, fűszerpaprika

Elkészítés: a halcsontot, fejet, farkat hideg vízben felrakjuk főni, majd 45 perc forralás után leszűrjük.
A szalonna kiolvadt zsírján vöröshagymát pirítunk körülbelül 2 gerezd apróra vágott fokhagymával és a liszttel, végül hozzáadjuk a fűszerpaprikát. A sűrű rántást hozzáöntjük a leveshez, amelybe beletesszük az átmosott káposztát és a kolbászkarikákat is. Beletesszük a halpatkókat, és 15 perc főzés után hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt is.

Megosztás