Somogyi Hírlap - Fellendítik a halfogyasztást

 

Fellendítik a halfogyasztást

Gasztronómia Étterembe és szakboltokba csábítanak

Somogyi Hírlap - 2010.október 16., szombat  Harsányi Miklós

 Halas péntek - ezzel a jelszóval átfogó akció indul a belföldi halfogyasztás fellendítésére. A somogyi haltermelők és a vendéglátósok régi szívfájdalma, hogy Magyarországon  fejenként, évente átlag 3,9 kilógrammnyi keszeget, kárászt, pontyot, harcsát vagy épp csukát fogyaszt a lakosság. Ez a mutató a tengeri finomságokat és a különféle konzerveket is tartalmazza.

 A Torkos csütörtök mintájára széleskörű programot kívánnak elindítani. Az elképzelések szerint vendgéglátóhelyek kapcsolódnának be a programba, s azt is el akarják érni, hogy a kereskedelmi értékesítés növekedjen.

Vissza