LeírásTengeri halfilé
-

  Halcurry

Hozzávalók: 80 dkg tengeri halfilé, fél citrom leve, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 1 alma, 1 fej hagyma, 4 dkg vaj, 1 evőkanál curry, 5 dl erőleves, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 evőkanál mandulaforgács, 2 evőkanál mazsola, só.

A halfilét felengedem, nagyobb kockákra vágom, megsózom és citromlével meglocsolom. Kicsit állni hagyom.A haldarabokat lisztbe forgatom és kevés forró olajon aranyszínűre sütöm. A további felhasználásig melegen tartom.

A meghámozott almát és a hagymát kisebb kockákra vágom. Forró vajban előbb a hagymát sárgára pirítom, majd az almát hozzátéve puhára párolom. Meghintem curryvel, felöntöm az erőlevessel, felforralom és kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítem. Beleteszem az elősütött haldarabokat, egyet forralom.

Tálalás előtt megszórom a mandulforgáccsal. Mazsolást rízst adok köretnek.