Leírás | Tilápia filé |
A tilápia húsa fehér és enyhén édeskés-diós zamatú. Növényevő halként, húsa zsírszegény. És végül, de nem utolsó sorban, alig található benne szálka. A tilápia filének sokrétű felhasználási formája van: süthető, párolható, főzhető, sőt még grillezhető is. Nemcsak sokrétűen, de gyorsan is elkészíthető belőle a kívánt fogás. Sok előkészületet nem igényel, a feldolgozás előtt lassú, kímélő felengedés után, a tilápa filéket hideg vízzel leöblíteni, majd alaposan leitatni. Érdekesség: bőréből kígyóbőr hatású termékeket, pl. táskákat gyártanak.
|
Citromos kapros tilápia filé
Hozzávalók: 40 dkg tilápia filé, olivaolaj, citromlé, só, bors, kapor.
A sütőt előmelegítjük 200˙C fokra. Egy jénai tálba pakoljuk egymás mellé a tilápia filéket. Egy kis tálba öntjük az olívaolajat és a citromlevet. Egy villával addig keverjük (mintha tojást vernénk fel), amíg egy homogén egyveleget kapunk. Sózzuk, borsozzuk, és kaprot adunk hozzá. A "pácot" a halfilékre kanalazzuk, és betoljuk a sütőbe. Kb. 20 perc alatt megsütjük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
|
|
|

 |