LeírásCápaharcsa filé

 A harcsafélék családjába tartozó pangasius, más néven cápaharcsa az egyik legolcsóbban elérhető fehérhúsú halfajta az európai piacon. Vietnám és Tájföld édesvizeiben őshonos, nagy mennyiségben tenyésztik. Kishalakkal, idősebb korában növényekkel táplálkozik. 
 Húsa fehér, tömör és teljesen szálkamentes. Íze nem olyan intenzív, mint más halaké, így gyerekeknek is ideális. Pillanatok alatt elkészül, akár serpenyőben, akár sütőben sütjük. Kalóriatartalma és zsírtartalma is alacsony, víztartalma magas, így a diétázók sikerrel illeszthetik étrendjükbe.


 Dörnyei harcsa

 Hozzávalók: 1kg cápaharcsa filé, 6 gerezd fokhagyma, 1 citrom, só, bors, oliva olaj, 1 csokor petrezselyem.

  A halat sózom, borsozom és egy kiolajozott jénaiba teszem. Meglocsolom citromlével és kevés olívaolajjal, rászórom a felszeletelt fokhagymát. Alufóliával lefedem, 160°C alsó-felső sütésen, 30 percig sütöm. Az utolsó 5 percben leveszem róla a fóliát, hogy egy kicsit elpárologjon a leve. Tálalás előtt megszórom finomra vágott petrezselyem, reszelt citrom héj és 1 gerezd finomra vágott fokhagyma keverékével.(Gremolata).