LeírásFogas, süllő

 Ragadozó hal, Magyarország legértékesebb és legkeresettebb halainak egyike. Gazdasági szempontból is komoly értéket képvisel. A magyar konyha nevezetes halétele többek között az egészben sült balatoni fogas illetve a fogasfilé orly módra. Sikere töretlen, ami köszönhető hófehér, szálkamentes, száraz húsának.


 Fogasfilé Orly módra

 Hozzávalók: 50dkg fogasfilé, 2 tojás, 2dl sör, 8 evőkanál kukoricaliszt, 2dl rizs, 1 csokor petrezselyem, 2dl joghurt, kevés friss torma, mustár, só, bors, olaj vagy zsír a sütéshez.

 A tormát lereszelem és összekeverem a joghurttal és a mustárral, majd sózom, borsozom.
 A tojásokat felverem, belekeverem a kukorica lisztet, sózom, hozzá adom a sört és csomómentesre keverem. A kb. 2 újjnyi vastag szeletekre vágott halat beleforgatom és azonnal forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
 A tormás joghurttal és a petrezselymes rizzsel tálalom.