LeírásTonhal steak

 Ragadozó hal, kisebb halakkal táplálkozik. Húsa fajtától függően világosrózsaszínes, pirosas. Minél magasabb az olajtartalma, annál sötétebb a hús. Magas proteintartalma és alacsony energia tartalma miatt a sportolók, fogyókúrázok kedvelt étele. Húsa szelént, magnéziumot, B vitaminokat, omega 3 zsírsavakat tartalmaz. A halak mélyhűtési technológiája nagyon sokat fejlődött az utóbbi években. Sok halászhajón azonnal elkezdik a feldolgozást és hűtést, így a mélyhűtött tonhal szinte megegyező minőségű lehet a frissel.


 Tonhal steak gyömbéres édesburgonya pürével

 Hozzávalók: 4 tonhal steak, só, rózsabors, oliva olaj, ,6kg édesburgonya, diónyi gyömbér. 3dkg vaj.

 Elkészítés: A tonhal szeleteket megszórom sóval, tört rózsaborssal. Kevés olajon, forró grillserpenyőben, oldalanként 1-3 perc alatt megsütöm. Az édesburgonyát és a gyömbért meghámozom, kockára vágom. Sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm és a vajjal krémesre turmixolom. Fekete szezámmaggal megszórva tálalom.