LeírásKardhal steak

A kardhalak az óceánok leggyorsabb halai, jócskán túl tudják lépni a 100km/h-s határt. A kardhal hosszú éles csőre a gladius ellentétben a hiedelemmel, nem azért van, hogy a hal azt, mint egy lándzsát felhasználva vadásszon, hanem azért hogy a testét még áramvonalasabbá téve, a lehető legnagyobb sebességet elérhesse .
 A nyers hús színe rózsaszínes, pirosas, lédús, selymes fényű, tapintásra kellemes, és a friss borjúhúsra emlékeztet. A hús íze jellegzetes, semmihez nem hasonlítható fűszeres, de tiszta, pikáns.


Grillezettt kardhal steak

 Hozzávalók: 1db kardhal steak, oliva olaj, só, bors, ízlés szerinti zöldségek (jégsaláta, paradicsom, lila hagyma, oliva bogyó, stb.), friss petrezselyem, barna rizs.

 A halat oliva olajjal megkenem, sózom, borsozom, majd mindkét oldalát forró rácsos sütőfelületen 2-2 percig kérgesítem.
 A zöldségeket össze darabolom, majd tálaláskor oliva olajjal és balzsamecettel meglocsolom és friss petrezselyemmel megszórom. Barna rízzsel tálalom.