LeírásTintahal tubus U5

 Az Atlanti-óceánban a Földközi- és az Északi-tengerben fordul elő. Társas lény, rajokban úszik, így vadászik kisebb halakra, rákokra.
 Húsa csont és szálka mentes, ennek és rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthetőségének köszönhetően nagyon népszerű a halkedvelők körében.


 Töltött tintahal spagettivel

 Hozzávalók: 1kg tintahal tubus, 20dkg rizs, 10dkg, garnéla rák, 40dkg spagetti, 2 hámozott paradicsom konzerv, 2dl fehér bor, 1 hagyma, 4 gerezd fokhagyma, friss petrezselyem zöld, só, bors.

 A rizsből a garnélából és a petrezselyemből rizottót csinálok, majd ezt beletöltöm a tintahalakba. Fogpiszkálóval lezárom a szájukat. Ezután lisztbe forgatom és forró olajban aranybarnára sütöm.
 Az apróra vágott hagymát, fokhagymát üvegesre párolom, felöntöm a fehér borral és pár perc párolás után belenyomkodom a hámozott paradicsom konzervet a levével együtt. Bele rakom a töltött tintahalakat, sózom, borsozom és kb. 30 percig fedő alatt főzöm.
 Spagettivel és friss petrezselyemmel tálalom.