Leírás | Tintahal (Patagóniai) |
A tintahal annyira hal, mint amennyire a sündisznó disznó. Csupán a magyar nyelvben ragadt rá a pechére nagyon népszerű csemegének számító közönséges tintahalra ez a név, ő egyébként a puhatestűek törzsébe, a fejlábúak osztályába, azon belül a tintahalalakúak alosztályába tartozik, és a tízkarú polipok rendjét erősíti. A tintahal ragadozó, apró rákokkal, halakkal és polipokkal táplálkozik.
|
Grillezett tintahal
Hozzávalók: 1kg tintahal, friss petrezselyem, 4-5 gerezd fokhagyma, 1-2 dl olivaolaj, só, fél citrom.
A felaprított petrezselymet és az összezúzott fokhagymát össze keverem az olivaolajjal. A megtisztított tintahalakat és a csápokat felrakom a grillre és oldalankét 2-3 percig sütöm, majd a petrezselymes-fokhagymás olivaolajjal megkenegetem és további 1-2 perc alatt készre sütöm. Majd ha levettem a tűzről megsózom és meglocsolom a citrom levével, azonnal tálalom. Nem szabad túlsütni mert kemény, rágós lesz.
|
|
|

 |