LeírásMakréla

       Makréla 

A húsa rózsaszinű, magas olajtartalommal bir, nagyon izletes és lédús is. Az ize, finom, könnyed, jellegzetes, és nagyon zamatos. Az illata határozottan óceáni jelleget sugall. Amellett, hogy izletes, nagyon egészséges is hiszen tartalmaz még foszfort és B vitaminokat is az elképesztő mennyiségű Omega3 zsírsav mellett. Az egyik legjobban grillezhető hal, füstölve igazi inyencség.


 Tepsiben sült makréla steak burgonyával

 Hozzávalók: 4 makréla, 40dkg steak burgonya, friss rozmaring, fokhagyma, babérlevél, só, bors, kevés fehér bor, fél citrom.

 A halakat tepsibe helyezzük, rozmaring ágat, babérlevelet, fokhagymát adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk és alá öntünk egy kevés fehér bort. Alufóliával letakarva 150˙C-os sütőbe helyezzük 15 percre.
 A steak burgonyát olajban aranybarnára sütjük és a halak tetejére halmozzuk, majd 200˙C-os sütőben a hallal együtt készre sütjük.
 Citrommal meglocsolva tálaljuk.