LeírásAlaszkai tőkehal java

Az alaszkai tökehal java a hal legnemesebb "karaj" része. Teljesen szálka nélküli.


 Fish & chips

 Hozzávalók: 1kg alaszkai tökehal java, 10dkg pizzaliszt, 5dkg rizsliszt, 1 búzasör, 1 liter víz, 10dkg só, fél zacskó sütőpor, 3 burgonya, majonéz.

 Elkészítés: A liszteket a sörrel elkeverem, hogy egy jó palacsinta tészta állagú keveréket kapjak. Lehetöleg egy nappal a sütés elött, de minimum 3 órával. Majd a sütés elött a besürüsödött masszát még egy kis búza sörrel elkeverem és hozzá adom a fél zacskó sütöport. A 10 dkg sót egy liter vízben feloldom és a haldarabokat 10-12 percre beáztatom. A sófürdö után a halat lecsöpögtetem, a sörtésztába mártom és jó bő forró olajban aranybarnára sütöm. Sült krumplival, majonézzel tálalom.